Grad Prijedor i ove godine s ciljem ljepšeg izgleda grada, osim redovnih aktivnosti predviđenih Programom zajedničke komunalne potrošnje, organizuje akciju proljećnog uređenja grada za koju će biti izdvojeno 21.500 KM.
Akcija pod motom “LJepši i čistiji grad treba biti briga svih nas” počinje 1. aprila i obuhvata čišćenje grada, odnosno uređenje zelenih površina oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeka i kanala kao i drugih neuređenih površina.

Grad Prijedor će u okviru ove akcije organizovati besplatan odvoz prikupljenog otpada u akcijama, kao i odvoz kabastog otpada od 20. aprila, a prema utvrđenom rasporedu Komunalnog preduzeća.

Gradska uprava obezbijedila je 10.000 sadnica cvijeća, 130 sadnica ukrasnog grmlja, 50 klupa i 50 korpi, za uređenje škola i mjesnih zajednica.

Predviđeno je da se u akciju uključe građani, mjesne zajednice, vlasnici poslovnih prostora, škole, omladinske i nevladine organizacije i zajednice etažnih vlasnika i da daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalne i zdravstvene higijene, odnosno da daju svoj doprinos ljepšem izgledu grada.

Akcija uređenja trajaće do kraja aprila.

SRNA