Turistička organizacija Grada Prijedora proslavila je 10 godina postojanja. Povodom jubileja dodijeljene su plakete i organizovan svečani program.

Bogata turistička ponuda čiju krunu čine krajiška ljepotica Kozara i rijeka Sana samo su neke od prirodnih ljepota interesantnih turistima.

Prema riječima Amire Ganić, direktorice TO Prijedora, u ovoj organizaciji u narednih deset godina planiraju još  sadržajniju saradnju sa većim brojem turoperatera kako bi ponudili zanimljive turističke sadržaje i usluge.

Nada Јovanović, direktorica Turističke organizacije Republike Srpske, istakla je da stanovnici Prijedora i okoline i sami koriste turističkih potencijale ovog područja, u mnogo većoj mjeri nego što je to slučaj u drugim regijama.

Brojne manifestacije održavaju se u gradu na Sani, koje za cilj imaju promociju običaja, djelatnosti, ali i ovdašnjih krajeva. Sana i Kozara možda su najvažnije, ali ne i jedine turističke destinacije na području Prijedora.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da imaju projekate koje su prihvatili i mladi i stari i koji su regionalnog karaktera.

Lejla Rešić, ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, smatra da Prijedor ima ogroman turistički potencijal, jer zna šta je vrijedno i to njeguje i veoma cijeni.

Grad Prijedor ima 30 kilometara obilježenih pješačkih staza, 300 kilometara planinarskih staza i tri biciklističke rute, te 134 lokacije obilježene turističkom signalizacijom.

RTRS