Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ već duže vrijeme je pod udarom Saveza za promjene /SzP/ i visokih funkcionera Srpske demokratske stranke /SDS/ koji žele da mu nametnu kolektivnu krivicu za svaki pomenuti i nepomenuti, i dokazani i nedokazani kriminal i korupciju, izjavio je Srni član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić.
“Slučaj Bobar banke, SDS-a i njihovi fukcioneri, a to preuzima i opozicioni i plaćenički dio javnosti, koriste za formulacije tipa ‘SNSD opljačkao milione’, ‘SNSD uništava banke’ i slično. Svaki krivac ima svoje ime i njegova krivica se ne može rasprostirati na stranku, bez obzira šta on bio u njoj”, rekao je Vasić.

On je naglasio da ne može da postoji kolektivna odgovornost ni za SNSD. “Ali SDS i SzP uporno kopiraju političko Sarajevo. Oni kolektivno optužuju Srbe i Srpsku, a SDS i SzP kolektivno optužuju SNSD”, istakao je Vasić.

Član Glavnog odbora SNSD-a kaže da “jedino objašnjenje za ovo jeste u tome da im je rečeno da će se pomoću javnih pozorišnih predstava i hapšenja, srušiti SNSD a njih instalirati u vlast, kao i u Sarajevu, pa su se uključili u pobješnjelo javno faksifikovanje i optuživanje stotina hiljada članova SNSD-a, simpatizera i glasača”.

SRNA