U velikom požaru, koji je danas oko 15 sati izbio na lokalitetu industrijske zone Šejkovača, nedaleko od Sanskog Mosta, gore poslovni prostori preduzeća “Vrhpolje promet”, koje se bavi prodajom opreme za centralno grijanje i poljoprivredne apoteke “E-E-Š”.

Prema riječima očevidaca, požar je najprije zahvatio magacinski prostor firme “Vrhpolje promet”, gdje je bila uskladištena velika količina zapaljive tečnosti i peleta za grijanje. Vatra se potom, nošena vjetrom, proširila na susjedni skaldišni objekat koji pripada pomenutoj poljoprivrednoj zadruzi.

Kako saznajemo, u požaru nema povrijeđenih osoba. Na lice mjesta su u kratkom vremenskom roku stigli pripadnici vatrogasne jedinice iz Sanskog Mosta, a u trenutku zaključenja ovog izvještaja još uvijek je trajala  njihova borba sa vatrenom stihijom.

Tokom gašenja požara čulo se I nekoliko detonacija. Radnici pomenuta dva preduzeća su uz pomoć  drugih građana pokušavali spasiti robu koja je bila uskladištena u prostorima koje je zahvatio požar. U ovom trenutku nije poznato šta je uzrok izbijanja vatre, a pričinjena materijalna šteta je ogromna.

NN