Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je danas da je povod za nezadovoljstvo ove stranke odnosima među koalicionim partnerima to što nije ispunjen dogovor da do 31. marta svaka stranka dostavi spisak lokalnih zajednica za koje misli da može kandidovati svoga člana na predstojećim lokalnim izborima.
“DNS je to na vrijeme uradio. Druge dvije stranke nisu /SNSD i SP/, pa je normalno da smo tako reagovali. Nama samo treba njihovo mišljenje da li hoće ili neće, a mi znamo šta ćemo raditi”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Prema njegovom mišljenju, nema ničega spornog u tome da svako iznese svoje mišljenje.

“Mnogo puta sam govorio da mi nismo istomišljenici, već vrlo korektni koalicioni partneri. Mi u DNS-u izvršavamo sve što se dogovorimo. A da li se moramo slagati u svemu – mislim da ne moramo”, naveo je Pavić.

On je ocijenio da u koaliciji SNSD, SP i DNS uvijek ima prostora za dogovor. “Narednih dana ćemo sigurno razgovarati”, kaže Pavić.

Pavić je ranije izjavio da je DNS izrazito nezadovoljan odnosima u vladajućoj koaliciji zbog poskupljenja struje, kadrovskih rješenja, te situacije u bankarskom i finansijskom sektoru.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik smatra da nije korektno što je Pavić negodovao zbog odnosa u vladajućoj koaliciji, poskupljenja struje, kao i situacije u finansijskom i bankarskom sektoru i najavljuje da će uskoro biti održan sastanak kako bi bili razjašnjeni razlozi nezadovoljstva

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da nije saglasan sa stavovima Pavića o situaciji u vladajućoj koaliciji jer postoje svi preduslovi da zajedno vode Republiku Srpsku.

SRNA