Kulturno umjetničko društvo „Milan Egić“ iz Brezičana održalo je večeras u Pozorištu u Prijedoru svečanu akademiju povodom 40 godina postojanja.

Ženska voklana grupa je otvorila manifestaciju obilježavanja jubileja, a nakon njih nastupio je i tamburaški orkestar. Publika je u punoj sali prijedorskog pozorišta kroz dokumentarni film, koji je svojevrsna monografija, imala priliku da se upozna sa počecima KUD-a “Milan Egić” iz Brezičana, usponima, stagnacijom i ponovnim uzdizanjem nakon ratnih dešavanja.

Članovima ovog društva uručena su i priznanja, pa su tako uručene pohvale Žarku Malbašiću, Željku Đurici i Uni Mutić članici ženske vokalne grupe.

Plaketu „ 7. mart“ koja je najveće i najznačajnije priznanje, uručena je Mirku Markanoviću prvom predsjedniku društva i sadašnjem predsjedniku Draganu Savanoviću.

Nakon dodjele priznanja nastupio je folklorni ansambl sa igramna iz Šumadije. Publici su se predstavili i najmlađi članovi KUD Milan Egić koji su zatvorili manifestaciju sa koreografijom „Prođi Mile kroz naš kraj“ koja potiče iz centralne Srbije.

Članovi KUD “Milan Egić” iz Brezičana su najavili i godišnji koncert koji će se održati sutra u 20 časova u Brezičanima.

NN