Ministar unutrašnjih poslova Srbija Nebojša Stefanović izjavio je da je u akciji “Skener 2” širom Srbije uhapšeno 49 osoba, zbog korupcije i zloupotrebe položaja. Za dvije osobe i dalje se traga. Sumnja se da su oštetili budžet za oko 7,6 miliona evra. Među privedenima su zaposleni u poreskoj upravi, javnim preduzećima, lokalnim samoupravama i 12 saobraćajnih policajaca.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je protiv 25 osoba policija podnijela krivične prijave u redovnom postupku.

“Sva ova lica su od 2007. do danas počinili više krivičnih djela i oštetili budžet Srbije, AP, više privrednih subjekata i fizičkih lica u iznosu od oko 7,6 miliona evra”, rekao je Stefanović.

Naveo je da se među uhapšenima, u više gradova Srbije nalaze rukovodioci zaposleni u Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, nekadašnjem Ministarstvu zaštite životne sredine i prostornog planiranja.

Među uhapšenima su i funkcioneri lokalnih samouprava, javnih preduzeća, Puteva Srbije, ali i zaposleni u EPS-u, Poštama Srbije, ElektroKosmetu, kao i 12 saobraćajnih policajaca.

“Ovo je još jedan pokazatelj da policija neće stati u obavljanju ovog posla zajedno sa nadleznim tužilaštvima, i pokazaćemo da Srbija može da bude potpuno ozbiljna, poštena i pravična zemlja”, rekao je Stefanović.

RTS