Banjalučka policija uhapsila je Srđana Runju, osumnjičenog za pokušaj ubistva 25-godišnje Mirele H. sa Ilidže, javlja Faktor.

On se sumnjiči da je krajem marta u ulici Rate Dugonjića u ilidžanskom naselju Osijek, ispred njene porodične kuće, sačekao, a zatim teško pretukao dvadesetpetogodišnju Mirelu H.

Djevojka je tom prilikom zadobila teške povrede glave, nakon čega je na Klinici za neurohirurgiju sarajevskog Kliničkog centra podvrgnuta operaciji i zadržana na liječenju.

Kako se saznaje, napadač je prije nego što je pretukao Mirelu H., djevojku mjesecima proganjao, jer je navodno bio zaljubljen u nju, ali ona prema njemu nije gajila iste osjećaje. Pokušavala je na sve načine da mu to da do znanja, ali svi njeni pokušaji su bili uzaludni, nakon čega je prekinula svaku komunikaciju s njim. On, međutim, nije odustajao.

Proganjao ju je na radnom mjestu, a nakon što je pronašla drugi posao i prešla u drugu sarajevsku opŠTinu da radi, smarao je njene dotadašnje radne kolegice da mu kažu gdje je i šta radi.

U par navrata je primijetila njegov automobil prilikom izlaska iz tramvaja na Ilidži, ali mu je uspjela pobjeći. Sve je kulminiralo 28. marta, oko 22 sata naveče, kada je Srđan R. sačekao djevojku ispred njene kuće, a zatim je fizički napao. Djevojku je nekim tupim predmetom, najvjerovatnije nekim alatom, udarao po glavi.

NN

NN