Nekadašnja dečija zvezda šokirala je pre nekoliko godina javnost priznanjem da je bila u vezi sa svojim slavnim ocem. Ali nije računala na ovo…

Kada je bivša dečija zvezda Mekenzi Filips 2009. godine u emisiji Opre Vinfri priznala da je punih 10 godina bila u incestuoznoj vezi s vlastitim ocem, slavnim muzičarem Džonom Filipsom, svet je bio u šoku – baš kao i članovi njihove porodice koji su za taj skandal tek tad saznali, i to preko TV-a.

Papa Džon, osnivač legendarnog benda “Mamas and papas”, preminuo je osam godina pre njenog priznanja, ali je ono potreslo njene polusestre Čajnu i Bižu, kao i Filipsovu udovicu i bivše supruge.

Mekenzi danas ima 56 godina i rešila je da se vrati kod Opre i kaže da žali što je takvu vest javno objavila.

– Jednom kada je naša tajna izašla na videlo, sve je izmaklo kontroli. Ali jedino što bih zapravo promenila jeste način na koji je moja porodica za sve saznala. Trebalo je bolje da ih pripremim za to da ću sve javno da objavim – rekla je američka glumica i pevačica.

mekenzi

U svojoj biografiji Mekenzi je opisala burno detinjstvo i odnos s ocem koji joj je ponudio kokain kada je imala samo 11 godina. Prema njenim rečima, godinama su se zajedno drogirali, a u seksualnoj vezi su bili punih 10 godina – od njene 19. godine.

Kako je navela, prvi put je spavala sa svojim ocem 1979. godine, veče pre nego što se udala za svog prvog supruga.

„Uoči venčanja, pojavio se moj otac, rešen da spreči moju udaju”, piše Filipsova u svojoj knjizi.

– Uzela sam tonu pilula, a moj otac tonu svega i svačega… U jednom trenutku pala sam na očev krevet. Posle nekog vremena shvatila sam da vodim ljubav sa svojim ocem. Da li se to desilo ranije, ne znam – otkriva Mekenzi Filips u svojoj knjizi.

Najpoznatija po ulozi u televizijskoj seriji „One Day at a Time”, već naredne godine dobila je otkaz zbog zloupotrebe narkotika i onda je krenula na turneju sa ocem u okviru novooformljene grupe „New Mamas and the Papas”. Filipsova je priznala da je incestuozna veza sa ocem nastavljena uz obostrano odobravanje. Tokom dve godine braka sa Džefom Seslerom, koji je inače radio u pratnji Rolingstonsa, Mekenzi je sve vreme bila i sa ocem.

„Jedne noći otac mi je rekao: `Mogli bismo da pobegnemo u neku zemlju, gde je ovo prihvatljivo. Možda Fidži?!`”

Vezu je prekinula nakon što je ostala trudna, a nije bila sigurna ko je otac deteta. Papa Džon joj je tada platio abortus.

24sata