Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu, prema kojoj je Snježana Balić-Petrašin (36), učiteljica u Osnovnoj školi “Miloš Crnjanski” u mjesnoj zajednici Potočani u Prnjavoru, skupa sa tri osobe optužena za preprodaju droge. Pored nje, optuženi su Adi Porča (33), Emir Arnaut, zvani Čups, i Predrag Leburić, zvani Lebura (41) iz Prnjavora, te Alen Nakaradić (25) iz Doboja.

Ova grupa organizovano se bavila dilanjem droge od početka februara 2013. do januara 2014. i to na području Prnjavora i Dervente. Kupovali su speed i marihuanu, te su je prodavali narkomanima. Porča i Balić-Petrašin drogu su prodavali sami ili sa Emirom Arnautom, Predragom Luburićem i Nakaradićem, piše Oslobođenje.

Tako je zadokumentovano da je Porča kupovao drogu i u svom BMW-u je prenosio radi preprodaje. Porča i Balić-Petrešin su drogu prodavali zavisno od količine i vrste po cijenama od 10 do 50 maraka. U jednom slučaju droga je prodana za 120 maraka.

Učiteljica je optužena da je i pored saradnje sa ostalim članovima grupe, drogu kupovala i prodavala samostalno, a posredovala je i prilikom kupovine marihuane između Đ. P. i izvjesnog mladića poznatog kao Kukac. Ona je u više navrata radi konzumacije davala drogu A. M, te je predavala radi dalje prodaje Leburiću.

Ova grupa uhapšena je u januaru 2014. u akciji kodnog naziva Fortuna, kada su kod njih pronađeni i oduzeti marihuana i speed.