Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisalo je policijskog službenika koji je 18. aprila parkirao službeni automobil ispred tržnog centra “Tropik” u Banjaluci na parking mjesto namijenjeno za vozila kojima upravljaju lica sa invaliditetom.
“Zahvaljujući fotografijama koje je objavila Organizacija amputiraca `UDAS` iz Banjaluke, a na osnovu registarskih tablica, identifikovali smo policijskog službenika i njemu je danas uručen prekršajni nalog za nepropisno parkiranje na mjestima za parkiranje lica sa invaliditetom”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da će biti razmotrena i mogućnost pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika, s obzirom na to da su svi pripadnici MUP-a Srpske u više navrata upozoreni da ne zloupotrebljavaju Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

MUP Srpske osudio je postupak policijskog službenika i uputio izvinjenje svim licima sa invaliditetom koje je ovaj prestup povrijedio.

“Policijski službenici nadležni su ne samo da sporovode, već i da poštuju zakon, kao i svi drugi građani Republike Srpske”, poručuju iz MUP-a Srpske.

SRNA