BUŽIM, DERVENTA – Rejhana Kedić (17), učenica Mješovite srednje škole u Bužimu, poginula je juče popodne u tom gradu u padu sa skutera, koji je vozila njena vršnjakinja A.K., koja je lakše povrijeđena.

Teška nezgoda istog dana dogodila se i na području Dervente, gdje je mještanin Darko Sivčević (33) sletio audujem A8, te je zadobio teške povrede glave i u dubokoj je komi.

Kedićeva je teško povrijeđena pri padu sa skutera bez registarskih oznaka, koji je, u bužimskoj Ulici generala Izeta Nanića, sletio oko 13 časova, nakon čega je prevezena u lokalnu bolnicu i tri sata kasnije konstatovana je smrt.

“A.K. je izgubila kontrolu nad motociklom, prilikom čega je skuter sletio s kolovoza, obje osobe su pale i zadobile tjelesne povrede. Po svemu sudeći, stradale djevojke nisu imale zaštitne kacige, te su bile na tuđem motoru, ali to još ne možemo službeno potvrditi”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Na istom mjestu gdje je poginula učenica, prema riječima mještana, dosad se dogodilo više od 100 saobraćajnih nezgoda na način da vozila izlijeću s puta u potok.

Ovo je već treći ugašeni život u posljednjih nekoliko dana u USK, a i u prethodna dva slučaja kobna je bila vožnja motociklom. Crni niz počeo je kada je u Velikoj Kladuši poginuo Jasmin Duraković (30), a potom je život izgubio i vozač motocikla Nijaz Pašalić (55) iz Bosanske Krupe.

Sivčević je teško povrijeđen na dijelu magistralnog puta Derventa – Brod, u mjestu Polje, u srijedu oko 22.50, a prednji dio njegovog audija uništen je do neprepoznatljivosti.

Vozač je, nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici, prevezen u Univerzitetski klinički centar RS.

“Pacijent je zadobio teške povrede glave. Hirurški je zbrinut i hospitalizovan u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje. Nalazi se u stanju duboke kome, a sve dalje prognoze o njegovom zdravstvenom stanju su krajnje neizvjesne”, rekli su “Nezavisnim” u UKC RS.

Vatrogasci izvlačili vozača Vozač golfa

B.K. iz Prnjavora povrijeđen je u sudaru, u kojem su, u prnjavorskom mjestu Štrpci, preksinoć učestvovali to vozilo, audi, kojim je upravljao D. D., i autobus, kojeg je vozio V.Đ.

B.K. je ostao zarobljen u golfu, te su, osim policije i Hitne pomoći, na mjesto nezgode upućeni i vatrogasci. Zatekli su strašan prizor: vozilo je bilo smrskano, s tim što je vozač ostao zarobljen u automobilu.

“Pristupili smo izvlačenju lica sječenjem vozila hidrauličnim alatom. Lice je izvučeno u svjesnom stanju i predato Službi hitne pomoći”, rekli su u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prnjavor.

NN