Krajiški derbi između Rudar Prijedora i banjalučkog Borca igra se u subotu u 17 časova na Gradskom stadionu u Prijedoru, a mnogo važniji je za Banjalučane koji se grčevito bore za opstanak, dok su Prijedorčani svoje šanse za opstanak u eliti sveli na teoretski minimum.

Na uobičajenoj press-konferenciji pred svaku prvenstvenu utakmicu šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac je novinarima rekao:

-Borićemo se jer vidimo šansu da zabilježimo prvu pobjedu, u dosadašnjih sedam mečava imamo vrijedna četiri remija, ali tražimo tu prvu pobjedu i mislim da je došao trenutak za nju. Utakmica protiv Borca nam dolazi u nezgodnom trenutku, ali isto je i za Banjalučane koji su možda pod većim psihološkim pritiskom. Gostima je ovo po svemu sudeći posljednja šansa da uhvate priključak za opstanak. U prethodnim utakmicama smo imali karakteristike na kojima smo insistirali a to su, odgovornost, borbenost i disciplina, nedostajalo nam je i malo sreće, pogotovo u Istočnom Sarajevu gdje smo mogli doći do pobjede das mo imali odlučnost. Upravo ta nam karakteristika nedostaje za pobjedu i nadam se da ćemo je imati protiv Borca.

Istorijat utakmica Rudar Prijedora i Borca imao je u prošlosti mnogo animoziteta i “stvari koje se pamte”, ali u taboru domaćina tvrde…

-Nastojaćemo da što mirnije uđemo u utakmicu bez prizivanja prošlosti. Igrači dobro rade i taj trud treba da naplate. Za ovu utakmicu ne računam na Bogdanovića i Radoju – rekao je Zlatko Jelisavac.

Napadač Ljuban Antonić se nadovezao:

-Očekujem predivan fudbalski ambijent, pun stadion i pobjedu Rudar Prijedora. Borićemo se za nju. Nadam se da ćemo stići do pobjede i obradovati naše vjerne navijače.

prijedor24h