Centralni objekat Rafting kampa “Hum” kod Foče, koji je prošle godine uništen u požaru, čija je obnova bila pri samom kraju, ponovo je izgorio.

Požar je prijavljen juče, a fočanski vatrogasci pokušali su da ga ugase sa dvije cisterne i dva mala vozila, ali je dvoetažni objekat, koji je uglavnom građen od drveta, u potpunosti uništen.

Radnici koji su radili na obnovi objekta ispričali su da su, za vrijeme pauze za ručak, primijetili dim u krovnoj konstrukciji.

U Stanici javne bezbjednosti Foča rečeno je da, prije uviđaja, koji je u toku, ne mogu govoriti o eventualnim uzrocima požara.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča, Radojica Mališ, rekao je da su na mjesto požara, koje je udaljeno oko 30 kilometara od grada, stigli za dvadesetak minuta, kasnije im se pridružila i cisterna Šumskog gazdinstva “Maglić”. Požar se širio i kažu da nisu uspjeli sačuvati objekat.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da ovaj objekat gori. Motel kampa “Hum”, koji je vlasništvo beogradskog ljekara Dejana Milutinovića, prvi put je izgorio 9. marta prošle godine, a uzrok tog požara još nije rasvijetljen.

RTRS