Bivši bokser iz Novog Pazara Amel Šipčanin izgubio je u sinoćnjem udesu kod Sjenice majku Ajku (50), suprugu Binaidu Muratović (26) i dvogodišnju ćerkicu Lejlu, dok je on teško povređen.

– Njih četvoro se nalazilo u “zastavi 101” koja se u mestu Jaćimovo kamenje, na deonici puta od Štavlja ka Sjenici, direktno sudarila sa vozilom “folksvagen pasat” kojim je upravljao A.K. Od siline udara Ajka, Binaida i mala Lejla su nastradale na licu mesta, dok je Amel teško povređen – saznaje Blic u policiji.

On je hitno prebačen u Zdravstveni centar u Užicu gde je smešten na intenzivnoj nezi Odeljenja hirurgije.

– Pacijent je primljen sa višestrukim prelomima i životno ugrožen. Nakon intervencije lekara, njegovo stanje je trenutno stabilno i konstantno se prati – kaže portparolka ove zdravstvene ustanove Danijela Milićević.

A.K. je u sudaru zadobio lake telesne povrede, a nakon ukazane pomoći, saslušan je u policiji i po odobrenju nadležnog tužilaštva određen mu je pritvor do 48 sati.

– Zadržavanje je određeno zbog mogućeg uticanja na svedoke, kao i u cilju nesmetanog vođenja krivičnog postupka i reakcije javnosti – objašnjava Nurija Rožajac, osnovni javni tužilac iz Sjenice.

Osim A.K, u “pasatu” su se nalazile još dve osobe. Njegov brat E.K. zadobio je teške telesne povrede i transportovan je u užičku bolnicu gde je zbrinut na Ortopediji i nije životno ugrožen.

Treći putnik, K.Z. je iz udesa izašao nepovređen.

Među rođacima i prijateljima Šipčanina vlada muk. Niko nije spreman da govori o tragediji koja ih je zadesila.

Samo se nadaju da će se Amel oporaviti i da njegova druga ćerkica Nejla (4) neće odrastati bez oca i majke.

– Sva sreća pa je ona nije bila sa njima u automobilu – kratko su prokomentarisale komšije.

Blic