Ako ste ikada zamišljali seks s dve žene, potpuno ste normalni. Ali ako zamišljate ove stvari, onda spadate u red seksualnih devijanata.

Grupa naučnika iz Montreala bavila se u jednoj studiji istraživanjem seksualne devijantnosti i zapravo su prvi koji su se odvažili naučno da definišu ovaj pojam.

Jasno je kao dan da su neke seksualne fantazije čudne i pomalo bizarne, ali naučna literatura nije nijednu izdvojila kao takvu.

Klinički definisano, u patološke seksualne fantazije spadaju sve one koje isključuju izostanak pristanka partnera, one koje uključuju bol, kao i sve one u kojima je navedeno nužno kako bi došlo do postizanja uzbuđenja i vrhunca.

Ali, odvojeno od toga, naučnici su želeli da saznaju i koje su to abnormalne ili atipične fantazije, a kako bi to saznali, jednostavno su pitali brojne ispitanike da opišu sopstvene. Tačnije, čak 1517 odraslih ispitanika dalo je svoj odgovor. Svi su oni morali da ispune upitnik o svojim seksualnim fantazijama i najdražu što eksplicitnije i detaljnije da opišu.

Ispitivanje je pokazalo kako su muškarci skloniji fantazijama i kako ih opisuju živopisnije od žena. Žene, i to 30-60 odsto njih najčešće mašta o raznim oblicima seksualne potčinjenosti. Takođe, žene su uglavnom izjavljivale kako ne očekuju ostvarenje svojih fantazija dok muškarci žele ostvariti sve o čemu maštaju.

Istraživanje je pokazalo i značajan broj poprilično neobičnih muških fantazija kao na primjer seks sa she-maleovima, želju za analnim seksom kod heteroseksualaca i gledanje partnerki tokom seksa s drugim muškarcem.

Izvor: nadlanu