Damir Špica, danas trener FK Naprijed, a nekada čuveni kapiten zlatne generacije banjalučkog Borca ističe da dešavanja u Hambarinama, na utakmici između Brda i Naprijeda (1:0) u okviru 25. kola na Regionalnom Zapadu prevazilaze sportske okvire.

Ovo nikada i nigdje nisam doživio. a bio sam učesnik i svjedok svega i svačega. Sramota! Mogu da shvatim da neko želi pobjedu, ali da od prvog momenta utakmice pođe sa grubostima i udaranjem bez lopte. to jos nisam vidio niti doživio nigdje. I na sve te krvničke stratove koji su svi od reda bili za žute i crvene kartone. sankcija od glavnoh sudije nije bilo. I poneki prekršaj koji je svirao za nas. igrači Brda su kidisali na njega. kao da je u pitanju život ili smrt – ističe Špica i nastavlja u jednom dahu sa opisom svega što se dešavalo u Prijedoru.

Sve vrijeme su nas udaralii psovali a na kraju je ispalo da je kartone samo djelio nama. a da niko ne zna zašto. Ta ista ekipa je nas pobjedila u Banjaluci, i mi smo im čestitali, dlaka sa glave im nije nedostajala. A sa ove utakmice smo jedva živu glavu izvukli. Jednom riječju BRUKA! Ne znam kako bi se to završilo da smo kojim slučajem mogli da igramo i da ostvarimo pozitivan rezultat. Čemu sve ovo vodi. ali organi FSRS moraju hitno reagovati i spriječiti ovakvo nasilje na utakmicama – poručio je Damir Špica, trener FK Naprijed.

pravdabl.com