Bosić je građane pozvao na miran protest, koji će biti organizovan u skladu sa zakonom, te očekuje da policija obezbijedi red i mir na tom događaju za koji je upućen zahtjev nadležnim institucijama.

On vjeruje da će odziv građana biti veliki i da su procjene da dvije trećine građana u Srpskoj ima ozbiljne razloge da iskažu nezadovoljstvo.

Bosić vjeruje da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biti neprijatno iznenađen brojem okupljenih građana, navodeći da će taj broj biti mnogo veći od 5.000, što će biti poruka i predsjedniku i aktuelnoj vlasti.

“Protest se organizuje protiv protiv onih koji su uništili ekonomsku, a time uništavaju i biološku supstancu Republike Srpske, protiv kriminalaca na najvišim položajima, poskupljenja struje, rasprodaje prirodnog bogatstva, korumpiranih papaka u politici, onih koji su u svoje džepove stavili novac od podsticaja za poljoprivredu, boračkih dodataka, invalidnina i drugih davanja koja pripadaju narodu”, pročitao je Bosić dio proglasa koji je organizacioni odbor protesta danas objavio.

On je poručio da protest nije usmjeren na rušenje institucija Republike Srpske, već “onih koji su uzurpirali institucije Republike Srpske da bi ostvarili nešto u ličnu korist ili korist onih koji su bliski njima”.

Bosić kaže da je zakazan jednodnevni protest, navodeći da ne zna šta će biti nakon toga.

“Mislim da neće biti kontraprotesta. To je pokušaj Dodika da uplaši građane da bi moglo doći do sukoba građana. Ukoliko se odluči na tako nešto Dodik, to je rizik i odgovornost koju nije moguće podnijeti. Zato vjerujem da kontraprotesta neće ni biti”, rekao je Bosić.

Protest će biti organizovan u 12.00 časova u parku “Mladen Stojanović”, dok je za 13.00 časova predviđena protestna šetnja do Trga Krajine gdje će biti održan miting.

Upitan da li su opozicione političke partije dogovorile imena zajedničkih kandidata za načelnike i gradonačelnike, Bosić je rekao da je skoro dogovoreno sve, ali je samo potvrdio da će kandidat za gradonačelnika Banjaluke biti lider NDP-a Dragan Čavić.

SRNA