Štićenicima Doma za lica sa invaliditetom članice Aktiva žena SNSD-a Prijedor uručile su vaskršnja jaja, slatkiše i voće. Rukovodstvu Doma uručen je novčani bon koji će biti iskorišćen za nabavku pomagala i drugih neophodnih stvari, koje će olakšati život štićenika u ovoj ustanovi.

Štićenici Doma rade u dva plastenika i proizvode povrće, a u planu je i adaptacija prostorija za proizvodnju šampinjona.

Direktor ЈU Dom za lica sa invaliditetom Prijedor, Rajko Drinić ističe da je ovaj projekat još u izradi.

“Odradićemo još mašinske instalacije tako da možemo prilagoditi uslove za proizvodnju šampinjona. Planirali smo i da nabavimo kompost koji bi finansirala neka humanitarna organizacija”, rekao je Drinić.

Prijedorski Dom za lica sa invaliditetom, povodom Vaskrsa, posjetile su članice Aktiva žena Stranke nezavisnih socijal-demokrata. Osim druženja štićenicima su uručeni i pokloni.

U Domu za osobe sa invaliditetom u Prijedoru trenutno boravi oko dvije stotine štićenika, od kojih je njih 11 maloljetno. Korisnici usluga Doma su osobe sa invaliditetom iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Crne Gore.

RTRS