U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i u narednim danima ostaje nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima poslije podne.

Meteorolozi za sutra prve pljuskove najavljuju polovinom dana na jugoistoku, a zatim će se postepeno širiti prema zapadu i sjeveru. Češći će biti u brdsko-planinskim predjelima.

Tokom dana biće toplo i pretežno sunčano vrijeme. Јutarnja temperatura vazduha od pet do 11, a najviša dnevna od 17 do 23 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak će biti malo toplije vrijeme, a kratkotrajni pljuskovi mogući su u drugom dijelu dana ponegdje na zapadu i istoku. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19 do 25 stepeni.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom, samo će na jugu biti suvo. Padavine će popodne prestati uz postepeno razvedravanje od zapada ka istoku. Počeće da duva jugo koji će tokom dana u Hercegovini postepeno jačati. Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 23 stepena.

Sunce i kiša očekuju se i u srijedu, kada će prije podne biti pretežno sunčano i vjetrovito, a popodne kiša i pljuskova. U noći između srijede i četvrtka kiša će padati na zapadu i jugu, a do jutra će zahvatiti i ostale predjele. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 stepeni.

SRNA