Šok i nevjerica u Prijedoru. U ranim jutarnjim časovima, u utorak, iznenada je u 50. godini, od posljedica srčanog udara, preminuo Zoran Janjetović, sekretar Fudbalskog kluba Rudar Prijedor i nekadašnji fudbaler Prijedorčana iz šampionskog doba.

Za prijatelje, saradnike i nekadašnje saigrače – Zoka, hospitalizovan je prethodno veče u Opštoj bolnici u Prijedoru u kojoj je preminuo oko 04,30 časova. Plemenito srce nije izdržalo napor ovozemljaskog bitisanja i fudbalske izazove u jednoj od težih sezona za klub osnovan 1928. godine. Poslednju ulogu u klubu u kojem je doživeo najveće igračke radosti i rezultate Zoka je imao u subotnjoj utakmici na Grbavici protiv Željezničara u čijim omladinskim selekcijama je i ponikao, a kasnije nastupao i za Famos, odnosno Rudar Prijedor. Bio je službeni predstavnik na klupi prijedorskog premijerligaša u remiju 1:1 protiv svog Želje. Sudbina je tako htjela.

Rođen je 30. oktobra 1966. godine u Sarajevu gde je odrastao, završio školu i napravio prve fudbalske korake. Bio je nezamenljivi prvotimac sa brojem sedam na dresu Rudar Prijedora na početku šampionata Republike Srpske. Igrao je legendarno finale protiv banjalučkog Borca u decembru 1995. godine pred više od 20.000 gledalaca, a bio i član generacije koja je u premijernoj sezoni Prve lige Republike Srpske, 1995/96. bila šampion zapadne grupe i poražena u dvomeču za apsolutnog prvaka od milićkog Boksita.

Kasnije je još nekoliko sezona nosio žuto-plavi dres, a posle završetka igračke karijere radio je u klubu kao sekretar. U prvom mandatu, na toj funkciji, sa „rudarima“ je osvojio šampionsku krunu 2009. godine i izborio plasman u Premijer ligu BiH, a kancelariju Rudar Prijedora je napustio u proljeće 2012. godine. U klub se, na istu funkciju vratio u oktobru prošle godine sa ciljem da pomogne voljenom klubu.

Prerani odlazak sa životne scene Zorana Zoke Janjetovića je veliki udarac kako za Fudbalski klub Rudar Prijedor, tako i za fudbal grada Prijedora, Republike Srpske i BiH.

Zoran Zoka Janjetović biće sahranjen sutra u 14 časova na prijedorskom groblju Pašinac.

prijedor24h