Košarkaši “Prijedora” plasirali su se u finale plej ofa Prve lige Republike Srpske i nadomak su plasmana u Premijer ligu BiH.

Nakon prijedorske pobjede  odigrali su  odličnu drugu utakmicu polufinalne serije u Foči, gdje su savladali domaću Sutjesku rezultatom 63:62. Fočaci   su  dobro otvorili meč  a   u drugoj četvrtine Prijedorčani prave seriju od  11 poena zaredom.

Nakon toga  stiže pad u igri košarkaša Prijedora koji dozvoljavaju domaćinu da serijom 14:3   stignu  na  poen razlike. Košarkaši Prijedora bolje otvaraju treću četvrtinu, kada ponovo odlaze na prednost od 8 poena , da bi domaćin ipak uspio da se vrati u meč.

U zadnja dva minuta utakmice dešavala se prava drama na parketu jer je Sutjeska  izjednačila  rezultat na 60:60. Na desetak sekundi do kraja, pri rezultatu 62:63, Sutjeska je imala napad za pobjedu,   izgubila loptu te je načinjen faul nad  Goranom Bogićevićem.

Dvije sekunde do kraja susreta Bogičević je promaši oba slobodna bacanja, te nije bilo vremena da Sutjeska organizuje napad i Prijedor se plasirao u finale.

Najefikasniji igrač susreta bio je  fenomenalni   centar  Nemanja  Jovičić  sa učinkom od 23 poena i 14 skokova dok je Mihajlo Zvonar  postigao 18 koševa,  čak 15 u prvom poluvremenu.

Doprinos pobjedi dali su svi momci trenera Danila Palalića koji će se u finalu sastati sa boljim iz susreta “Student”-“Heo” u Banja Luci.

rtvprijedor