Grad Bijeljina od danas ima novu skupštinsku većinu predvođenu SNSD-om, koja je s mjesta načelnika za finansije smijenila Milorada Sofrenića, dugodišnjeg funkcionera SDS-a.

Smijenjen je i i zamjenik gradonačelnika Huso Zečkanović iz SDA. S druge strane, sada već opoziciona grupa oko SDS-a tvrdi da je sve urađeno nelegalno.

Na izuzetno burnoj sjednici bijeljinske skupštine pljuštale su optužbe na račun predsjednika Dragana Đurđevića.

Najglasniji je bio Slavko Novaković odbornik SDS-a. On je širio priču o udaru na Bošnjake i Srbe u Јanji zaustavljanjem ulaganja, jer uz njegov glas nije registrovan ni glas Јusufa Trbića. Novakoviću se pridružio i Јusuf Trbić, odbornik SDA, pričom o udaru na Bošnjake u Јanji.

Pri glasanju o dnevnom redu i smjeni načelnika za finansije dio nove skupštinske većine izlazio je iz sale. Među 18 odbornika koji su ostali bili su i Dragan Đurđević, Mićo Todorović odbornik PDP-a i Mile Stevanović donedavni odbornik DNS-a. Sva trojica su pokazala da SDS nema većinu. Kad se situacija koliko-toliko smirila 16 odbornika izglasalo je smjenu Sofrenića.

Zbog krađe elektronskih kartica, nova skupštinska većina nastavila je rad u staroj skupštinskoj sali. Smjenjivala je i imenovala brzo, koristeći stare kartone ”za” i “protiv”. Za v.d. načelnika za finansije izabrali su Vasu Arsenovića, tajnim glasanjem smijenili zamjenika gradonačelnika Husu Zečkanovića. Smijenjana je i direktorica apoteke Semberija, kadar SDS-a.

Pljuštale su danas i optužbe na račun gradonačelnika Miće Mićića, koji je rekao da će se obratiti sudu za klevetu.

Novoj skupštinskoj većini čestitao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Nova skupštinska većina zakazala je nastavak sjednice za petak, kada će zakletvu položiti novi načelnik za finansije. Kako će se ponašati oni koji su smijenjeni, da li će se žaliti i hoće li dolaziti na posao – ostaje da se vidi.

RTRS