Predstavnici prijedorskog Crvenog krsta posjetili su danas tri domaćinstva iz kategorije socijalno ugroženih i uručili im pomoć, u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.
Pakete hrane, te higijenskih i drugih potrepština za svakodnevnu upotrebu dobili su Nazif Hatić, višestruki dobrovoljni davalac krvi koji je sada u poznim godinama i bolestan je, višečlana porodica Zdjelar i lice sa invaliditetom Vlado Vujinović.

“Aktivnosti nastavljamo sutra posjetama i podjelom hrane, higijenskih paketa i ćebadi višečlanim porodicama Jovičić u LJubiji i Đuričić u Novoj Orlovači”, najavio je sekretar prijedorskog Crvenog krsta Zoran Veselinović.

Aktivnosti obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta u Prijedoru počele su juče posjetom aktivista Crvenog krsta bebi-boksu bolnice “Doktor Mladen Stojanović” i uručivanjem bebi-paketa za prvih pet beba rođenih u Nedjelji Crvenog krsta.

Veselinović je naveo da je generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Đoko Mihajlović juče posjetio Dom za mušku djecu i omladinu Čirkin Polje, gdje je dovezeno 20 higijenskih paketa pomoći.

SRNA