Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković izjavio je da “praveći proteste pet mjeseci prije lokalnih izbora takozvani Savez za promjene ustvari pokazuje političku nemoć”.

Komentarišući slogan SzP za proteste – “Oslobodimo Srpsku”, Vidaković je zapitao “od koga to takozvani SzP želi da oslobodi Republiku Srpsku”.

“Od koga oni to oslobađaju Republiku Srpsku, od onih koji su na izborima dobili veću podršku naroda nego što su oni? Praveći proteste pet mjeseci do lokalnih izbora, oni u stvari pokazuju političku nemoć i to da njima očito ne trebaju izbori, već nered, jer nemaju rezultate ni na lokalnom, ni na nivou BiH s kojim bi izašli pred građane i glasače. Ili su možda naumili ‘oslobađati’ Banjaluku od Banjalučana”, upitao je Vidaković, koji je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Njihova namjera je izazvati nered i prikazati Republiku Srpsku kao neuređeno društvo, a naša namjera je pokazati da je snaga ovog naroda u očuvanju Republike Srpske i njenih institucija, a ne u njenom razvlašćivanju ili podređivanju Sarajevu, što je, nažalost, politika koju oni iz takozvanog Saveza za promjene provode zajedno sa Bakirom Izetbegovićem”, istakao je Vidaković.

SRNA