Stručnjaci u oblasti seksologije i medicine stalno opominju da redovan seks prilično smanjuje rizik od pojave nekih bolesti. Zbog toga je bitno da stalno stimulišete svoju seksualnu želju na različite načine. Zaštitite svoje zdravlje, spriječite različita oboljenja i istovremeno uživajte.

Opšte je poznato da redovan seks i aktivni seksualni život imaju brojne pozitivne uticaje na zdravlje. Ali jeste li znali da nedostatak seksa zapravo može da bude loš za vas?

Nepostojanje redovnog seksualnog života može da utiče na osobu i fizički, ali i psihički. Neke od nuspojava neredovnog seksa su smanjena kontrola mokraćne bešike, depresija i erektilna disfunkcija, piše Elite Daily, a prenosi Net.

Sudeći prema većini istraživanja na ovom području, osobe koje se seksaju dva do tri puta nedjeljno mnogo doprinose svom psihofizičkom zdravlju, uključujući poboljšanje raspoloženja, sniženje krvnog pritiska, poboljšanje imuniteta, smanjenje stresa i poboljšanje odnosa u vezi. Glasni seks je najbolji za vaše zdravlje, iako postoji mogućnost da se komšije žale.

Ovo su samo neke od posljedica neredovnog seksa.

Slabija aktivnost mozga

Naučnici su otkrili da redovan seks dovodi do boljih sposobnosti učenja i pamćenja.

Erektilna disfunkcija

Muškarci koji nemaju redovan seksualni život imaju dvostruko veću šansu da pate od problema sa erektilnom disfunkcijom, od onih koji seks imaju jednom nedjeljno ili češće.

Negativan uticaj na samopuzdanje

Nedostatak seksa u vezi može znatno da snizi samopouzdanje, da stvori osjećaj krivice i da smanji nivo oksitocina i drugih hormona “povezanosti”.

Osim ovoga, često se javlja i smanjena kontrola mokraćne bešike i pojava nekontrolisanog mokrenja.

Ovaj video sve objašnjava.

Telegraf