U izuzetno teškom trenutku, kada su tuga i bol obavile Fudbalski klub Rudar Prijedor zbog preranog i iznenadnog gubitka jednog od najvjernijih vojnika kluba sekretara Zorana Zoke Janjetovića fudbaleri prijedorskog premijerligaša u duelu otpisanih i klubova koji će sljedeće sezone igrati u prvim ligama svojih entiteta dočekuju mostarski Velež.

„Rođeni“ će ovu premijerligašku sezonu završiti kao „fenjeraši“, a Prijedorčani pobjedom igraju za poziciju broj 14. Protiv starih sportskih rivala još iz jugoslovenskog vremena i legendarne sezone u Kupu 1989. godine Prijedorčani tragaju za prvom prvenstvenom pobjedom u proljećnom dijelu sezone. U dosadašnjih jedanaest utakmica zabilježili su šest remija i pet poraza.

-Nažalost, izostala je pobjeda, ali se nadamo da ćemo je zabilježiti protiv Veleža i na taj način se oprostiti od naših vjernih navijača. Pobjedu želimo da poklonimo našem Zoki čiji je odlazak uzdrmao sve nas jer se radi o klupskoj i fudbalskoj veličini, čovjeku koji nas je zadužio. Nadam se da će igrači smoći snage da u ovakvoj situaciji izbore se za pobjedu – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac na konferenciji za novinare u klupskom press centru koja je počela minutom ćutanja u čast preminulih bivših igrača Keme Porobića i Zorana Janjetovića.

„Rudari“ će nastupiti hendikepirani u ovoj utakmici, stručni štab na može da računa čak an sedam startera iz prošlog kola koji su izborili remi na Grbavici (1:1) protiv Željezničara.

prijedor24h