Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević izjavio je da je ministar bezbjednosti Dragan Mektić “lud čovjek”, te da ne zna koja zemlja može dozvoliti da ministar bude neko sa sumnjivom višom stručnom spremom.

“Dragan Mektić je totalno lud čovjek. Ne znam koja država može dozvoliti da ministar bude neko sa sumnjivom višom stručnom spremom. Јa sam Abu Hamzu istjerao iz Bočinje sa 1.550 mudžahedina, u vrijeme kada su oni pravili trodnevne proteste i kada su morali intervenisati sa najvišeg nivoa OEBS-a, i visokog predstavnika”, kaže Galijašević za N1.

On je rekao da nije ratovao sa Abu Hamzom, niti je sa njim negdje bio zajedno.

“Dragan Mektić je osoba koja bi trebalo da razumije bezbjednost. Da je razumije, ne bi nikada zavađao BiH sa SAD. Ne bi išao u Saudijsku Arabiju, koja je sponzor terorizma. Јa živim na 25 odsto teritorije BiH, na frtalju koji je moj narod dobio Dejtonom. Na četvrtini te teritorije djeluje `El Mudžahid` i zajednice koje Islamska zajednica zove paradžemati. On je oslobodio Abu Hamzu, promijenio je zakon koji ga je oslobodio. Toleriše i druge ljude, toleriše šest ljudi koji su nam poslani iz Gvantanama”, smatra Galijašević.

On je naveo da je Mektić rođen u hrvatskom selu Dragalovci, u mjestu gdje je živjelo 1.400 Hrvata, a da je obrazovanje završio u Zagrebu, dodavši da nije kredibilan i da ga treba udaljiti iz ministarstva.

“Treba ga udaljiti iz ministarstva i krivično goniti zbog falsifikovana dva konkursa u Službi za poslove sa stranicma. Sa svojom diplomom koju izdaje Viša škola, nije mogao učestvovati na konkursu. Tu govorimo o zloupotrebi položaja i prisvajanju imovinsko-pravne koristi. To je ono o čemu govorim”, tvrdi Galijašević.

On ističe da Mektić “nije kredibilan da koordiniše radom bezbjednosnih službi, te da ne zna ništa o islamu, ne zna arapski, turski jezik i ne zna osnove terorističkih prijetnji”.

“On bi vršio deradikalizaciju? Govorimo o čovjeku koji je prolupao, ne znam ko ga može držati u Sarajevu. Bakiru Izetbegoviću je loša reklama, a svojoj stranci je optužnica. Nije sposoban, nije psihički normalan. On je klošar i on je za mene završena priča. U Tužilaštvu BiH kiseli se moja prijava za Mektića. Njegova tužba protiv mene mi je bitna kao i kiša meteorita na Јupiteru”, zaključio je Galijašević.

SRNA