Košarkaši Prijedora, u trećem susretu finala plej-ofa za titulu prvaka Republike Srpske, u Banjaluci pobijedili su „Student“ rezultatom 57:54.

Gostujućim trijumfom momci trenera Danila Palalića su došli u vođstvo od  2:1 u pobjedama i u srijedu će pred svojim navijačima biti u prilici da ostvare treću pobjedu  i  titulu prvaka Republike Srpske – plasmana u Premijer ligu BiH.

U fenomenalnoj utakmici dominantna je bila zonska odbrana “Prijedora” za koju “studenti” jednostavno nisu imali rješenja. Banjalučani su poluvrijeme dobili rezultatom 31:26. Nakon odmora Prijedorčani su dodali gas i treću četvrtinu dobili rezultatom 18:12.

U posljednjoj četvrtini na dvije minute do kraja gosti su imali šest poena viška. Najbolji u timu “Studenta” Lončar je pogodio šut za tri poena i  vratio domaćine u meč. Na 15 sekundi do kraja domaćini su imali kontra napad za izjednačenje, ali svirano je duplo vođenje.

Deset sekundi do kraja, kod dva poena zaostatka, “studenti” imaju u napadu gube loptu i u tom momentu znao se pobjednik. Najzaslužniji za trijumf Prijedorčana svakako je mladi Filip Marčetić koji je imao učinak od 17 poena i šest skokova, dok je  Nenad Jovičić postigao 12 poena i imao 15 skokova.

Treću pobjedu u seriji Prijedorčani žele ovjeriti u majstorici, u srijedu, na parketu dvorane “Mladost”.

rtvprijedor