Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić poručio je danas odbornicima SDS-a u Skupštini grada da oni možda imaju ideje kako bi raspoređivali budžet grada, ali da za to nemaju podršku naroda.
“Kada budete imali podršku naroda tada ćete donositi odluke o raspoređivanju budžeta”, rekao je Pavić na sjednici Skupštine grada Prijedora i pozvao odbornike da ne glasaju za amandmane Kluba odbornika SDS-a.

Tri odbornika SDS-a potom su napustila sjednicu lokalne skupštine.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Zdravko Torbica rekao je da su sjednicu napustili jer je prekršen poslovnik, odnosno jer im nije bilo omogućeno da odgovore gradonačelniku Paviću nakon njegove završne riječi u tački dnevnog reda Odluka o raspodjeli utvrđenog neraspoređenog suficita za 2015. godinu raspoloživog za raspodjelu.

Sekretar Skupštine grada Prijedora Željko Škondrić odbacio je optužbe SDS-a o navodnom kršenju poslovnika, podsjećajući da je članom 117 stav 5 poslovnika predviđeno da onaj ko rukovodi skupštinom zaključi raspravu ako nema više prijavljenih za diskusiju.

“Nakon zaključenja rasprave nema više ni diskusije, ni replika, ni krivih navoda”, dodao je Škondrić.

Odbornici Skupštine grada Prijedora na današnjoj su sjednici usvojili izvještaj o izvršenju budžeta grada Prijedora za 2015. godinu i odluku o raspodjeli budžetskog suficita za 2015. godinu.

SRNA

VIDEO: RTRS