Mladi Prijedorčanin i član omladinskog pogona Rudar Prijedora Veljko Rauš (12) veliki je fudbalski talenat, kojeg je još prije dvije godine primjetio beogradski gigant FK Crvena Zvezda.

Naime, Veljko pored nastupa za prijedorski klub, dvije godine redovno odlazi u Beograd, gdje zajedno trenira i igra zajedno sa vršnjacima iz Crvene Zvezde, objavio je portal “Prijedor24.com”.

Fudbal je već dio Veljkovog života, i kako stvari stoje, njegov budući životni put.

Mladi i talentovani dječak iz Prijedora nekoliko godina nastupa za FK Rudar Prijedor, dok je fudbal i fudbalsku loptu zavolio od malih nogu. Veljko se posebno istakao igrama prošle godine na završnici Frends lige u Tesliću, gdje je proglašen za najboljeg strijelca i igrača turnira, a na kojem je Rudar Prijedor osvojio prvo mjesto upravo zahvaljujući mladom Raušu.

Zvuči nevjerovatan podatak da je ovaj tada 11-godišnji dječak nastupima na ovom turniru postigao čak 30 od ukupno 45 golova ekipe Rudar Prijedora.

Te, ali i druge predstave mladog Prijedorčanina u svom uzrastu nisu ostale nezapaženo i kod skauta poznatog beogradskog kluba, koji po svemu sudeći želi da od naredne godine privoli mladog Rauša na aktivniji angažman u pionirskoj selekciji kluba iz Ljutice Bogdana.

Tome ide u prilog i činjenica da je prije nekoliko dana Veljko dobio poziv da od 2. do 12. jula ove godine u Zvezdinom dresu nastupi na Međunarodnom turniru u glavnom gradu Češke Pragu, te pokaže svoje fudbalsko znanje protiv najboljih vršnjaka Evrope.

Poželimo mladom Raušu da dostojno promoviše svoj grad i državu i pokaže sav svoj raskošan talenat u Češkoj, ali i u budućoj fudbalskoj i životnoj karijeri.

prijedor24/RTRS