Ukoliko ste se pitale koji su presudni faktori i kakve dame će dobiti više prilika na poslovnom ili privatnom planu, jedno istraživanje nam je donelo odgovor!

Štikle su “moćnije” od ravnih potpetica, dokazao je francuski istraživač Nikola Gije.

Želeći da proveri ovu teoriju, uradio je istraživanje u kojem su učestvovale studentkinje podeljene u dve grupe. Devojke u oba “tabora” su bile isto obučene, s tim što su u jednom imale štikle, a u drugom su bile u ravnim cipelama. Zadatak je bio da zaustavljaju muškarce na ulici kako bi navodno uradile anketu, a Gije ih je sve vreme posmatrao.

Rezultati istraživanja su pokazali da su devojke na visokim potpeticama bile do 83 posto uspešne, jer su momci pristajali da im odgovaraju na pitanja, dok je to polazilo za rukom tek 45 odsto žena u ravnoj obući.

On se nije zaustavio na ovom podatku, nego je pokušao da istraži kakav efekt štikle imaju na želju za pomaganjem. Iste žene su hodale ulicom i kao slučajno ispustile rukavicu, kako bi se videlo hoće li im neko pomoći. Muškarci su u 93 posto slučajeva zaustavili dame u visokim potpeticama i rekli im da su izgubile nešto, dok je o tome obavešteno tek 62 odsto onih bez štikli.

Izvor: Vecernje novosti