Deset maturanata 19. generacije Muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora organizovali su večeras tradicionalni završni koncert u Pozorištu Prijedor, čime je zvanično počelo “Prijedorsko kulturno ljeto” koje će trajati do kraja avgusta.
Direktor ove škole Gojko Rađenović rekao je da je ovaj koncert specifičan zbog toga što su maturanti bili njegovi organizatori i realizatori.

“Ova generacija maturanata sama je dizajnirala izgled plakata i ulaznice, sadržaj koncerta i ujedno su bili njegovi glavni akteri, zbog čega smo posebno ponosni na njih”, istakao je Rađenović.

Razredni starješina maturanata Goran Kesar rekao je da je ponosan na svoje đake koji su se osposobili za dalje školovanje i poželio im sreću.

“Svaka generacija je u našoj školi priča za sebe, ali među učenicima nema većih oscilacija i svi su osposobljeni za kvalitetan nastavak školovanja”, istakao je Kesar.

On je dodao da su se publici predstavili klaviristi, solo pjevači, gitaristi, harmonikaši i teoretičari, sa programom popularanog karaktera.

Svršeni srednjoškolci predstavili su se u solo partijama, te grupnim izvedbama, a prisutni su mogli čuti i horsko pjevanje, rok muziku, te numere izvedene na brojnim instrumentima. Na repertoaru su se, osim Debisija, Dvrožaka i Rahmanjinova našle i kompozicije iz filma “Pirati s Kariba” i grupe “Gans end rouzis” /”Guns N` Roses”/.

Učenik generacije je Sonja Đukanović muzički izvođač klavirista koja je paralelno pohađala i gimnaziju i za nastavak školovanja opredijelila se za medicinu. Osim nje, na ovom gala koncertu predstavili su se maturanti Milica Petrović, Rajko Lopar, David Malešević, Aleksa Ružičić, Aleksandra Vujčić, Tina Prpoš, Stefan Ćorić, Nikola Davidović i Petar Krunić.

Prijedorsko kulturno ljeto pod nazivom “LJeto u gradu” biće nastavljeno sutra izložbom slika Darka Đurovića u Muzeju Kozare.

SRNA