U novom obračunu kriminalnih klanova u Kotoru u utorak pucano na Miloša Radonjića u blizini njegove kuće. Na saradnika jednog od klanova ispaljeno desetak hitaca

U naselju Dobrota, u Kotoru, u utorak oko 23 časa kod kafea “Venecija” je došlo do novog vatrenog okršaja. Zasad nepoznata osoba pucala je u Miloša Radonjića (30), nedaleko od njegove kuće. Kako je potvrdila policija, Radonjić se nalazio u “audiju A8”, ali je prošao nepovrijeđen, zahvaljujući blindiranom vozilu na koje je ispaljeno desetak hitaca.

Na Miloša Radonjića je pucano i 19. maja u naselju Marići, u Tivtu, pred kućom čiji je suvlasnik. Čim je parkirao kola, kako se pretpostavlja, dva napadača su ga zasula kišom metaka u glavu, jer su znali da nosi pancir. Iako ranjen u glavu i vrat, uspio je da pobegne i sakrije se u dvorištu obližnje kuće, a u bolnici je utvrđeno da povrede nisu opasne po život. Tokom uviđaja pronađeno je devet čaura, a Radonjić je istražiteljima ispričao da nije vidio ko je pucao.

Nema dileme da se poslije najnovijeg napada u Dobroti radi o nastavku žestokih obračuna kotorskih klanova, započetih pre dvije godine posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, zbog čega je do sada likvidirano nekoliko kriminalaca u tom španskom gradu, Beogradu, Budvi i Kotoru.

Miloš Radonjić važi za saradnika Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera, za koje se u policijskim krugovima vjeruje da su vođe jednog od tri kotorska kriminalna klana, ali je Kašćelan, koji je nedavno izašao iz zatvora, gdje je izdržavao kaznu od gotovo pet godina zbog nasilničkog ponašanja i šverca droge, sve demantovao. Prije nekoliko godina Miloša i njegovog brata Đorđija u Radanovićima, kod Kotora, pretukli su vlasnik firme “Moj taksi”, Božidar Cicmil (32), ubijen prošle godine u Mostaru, i Nikšićanin Ivan Vračar, koji je osuđen zbog ubistva 2010. u Kotoru bliskog saradnika Darka Šarića, Dragana Dudića Frica.

Prije desetak dana u Kotoru je, dok je bila u automobilu, pucano na Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, posle čega je došlo do pretresa kuća Kotorana iz protivničkih klanova. Tada je zaplijenjeno i nekoliko automobila, među kojima i blindirani “audi” jednog od braće Vukotić, Jovana, koji se u srijedu oglasio tvrdnjom “da javna i tajna policija pokušavaju da mu podmetnu da je pucao na sugrađanku Tamaru Zvicer”.

Jovana Vukotića, policija označava kao vođu “škaljarskog klana”, suprotstavljenog klanu Kašćelana i Zvicera, sa kojima je u vezi Miloš Radonjić. Vukotić, inače, kao suparnike pominje članove “kavačkog kriminalnog klana” i tvrdi da u vrijeme pucnjeva na Tamaru Zvicer nije bio Crnoj Gori, a kao dokaz nudi pasoš i hotelske i račune.

MILO O KLANOVIMA

Bezbjednosna situacija u Crnoj gori pred nastupajuću turističku sezonu je stabilna – poručuje premijer Milo Đukanović, koji potvrđuje da je najčešći motiv sukoba između organizovanih kriminalnih grupa krijumčarenje narkotika na međunarodnom nivou, koji se ogleda i kroz angažovanje stranih državljana za direktne izvršioce krivičnih djela.

“Krivična dela protiv života i tela kao posljedica sukoba tih grupa, od strane Uprave policije, ANB, Biroa za operativnu koordinaciju organa i Vijeća za nacionalnu bezbjednost, definisana su kao nacionalni prioritet u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala” , ističe Đukanović, dodajući da je tokom prethodnog perioda njihovim efikasnim radom uhapšen jedan broj osoba i oduzeta veća količina vatrenog oružja.

Vecernje novosti