Članovi Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata izrazili su jedinstven stav da Republika Srpska ne treba i ne smije dati legitimitet, kako kažu, spekulativnom i prevarantskom popisu stanovništva BiH.

Iz SNSD-a je saopšteno da članovi Izvršnog komiteta smatraju i da bi na nivou zajedničkih institucija BiH trebalo zaustaviti donošenje bilo kakvih odluka dok pitanje popisa ne bude adekvatno riješeno.

Na današnjoj sjednici Izvršni komitet je konstatovao da je neophodno održati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, povodom “sramnih i neprihvatljivih pokušaja falsifikovanja popisa stanovništva u BiH”.

snsd io

Izvršni komitet SNSD-a je konstatovao i da je miting vladajuće koalicije pod sloganom “Srcem za Srpsku” bio potreban i odlično organizovan, ali i da su na tom mitingu građani Banjaluke i Republike Srpske na veličanstven način izrazili svoju opredijeljenost za očuvanjem i jačanjem Srpske.

Osim toga, zaključeno je i da je Republika Srpska taj dan pokazala svoju snagu i svoj puni demokratski kapacitet, a posebno je naglašen vrhunski profesionalizam koji je tom prilikom iskazalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, još jednom potvrđujući da je riječ o najboljoj bezbjednosnoj agenciji u regionu.

Na današnjoj sjednici Izvršnog komiteta razgovarano je i o mehanizmu koordinacije i zaključeno je da SNSD ostaje pri stavu poštovanja ustavnih nadležnosti i da budući mehanizam koordinacije mora precizno odraziti ustavne nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Izvršni komitet je zaključio i da je organizaciono stanje u SNSD-u na izuzetnom nivou i da je stranka u potpunosti spremna za postizanje još jednog pobjedničkog rezultata.

Izvršni komitet je pozdravio i postignuti dogovor sa koalicionim partnerima o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima, konstatujući da je u pitanju jedina koalicija koja ima dovoljno znanja, odlučnosti, iskustva i energije da se izbori za boljitak svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

SRNA