Zatvorite oči i u potpunosti se opustite. Koncenrišite se samo u osećaj u vagini i prstima. Inače, masažu vagine preporučuju taoisti.

Zašto biste plaćali silne pare sa masažu vagine, kad možete sami da je izvedete?

Pre nego što počnete s masažom vagine, na prste nanesite dovoljno ovlaživača. Više nego za zadovoljavanje prstima. Time ćete brže postići nabreklost i vlažnost što će povećati osetljivost vagine.

Započnite s masažom stidnih usana na način da svaku uzmete među prste i nežno ih masirate po celoj dužini. Možete ih i trljati jednu o drugu. Kad osetite da vulva postaje nabrekla i vlažna, možete pažljivo i polagano gurnuti prst ili dva u vaginu i stimulisati različite delove vaginalnog kanala. Taoisti su taj kanal nazvali soba žada.

S prstom kružite po vagini i dodirujte gornju, donju i bočne strane unutrašnjosti. Nađite tačku koja vas posebno uzbuđuje i na toj se tački zadržite duže i malo je istražujte. Ne zaboravite da kod masaže vagine orgazam nije glavni. Treba da budete jako uzbuđeni, ali ne i da doživite orgazam. Pokušajte što duže da izdržite u tom stanju bukvalno pred prgazam – a onda dozvolite sebi spektakularnu završnicu.

Taoisti so odkrili da svaki deo vagine odgovara određenom delu tela i da ručnom masažom određenog dela vagine stimulišete i revitalizujete celo telo. Slično kao kod refleksnih tačaka na stopalima.

Najdublji deo vagine, koji leži sasvim blizu vrata materice (masaža tog dela trebala bi stimulisati srce i pluća), po mišljenju taoista refleksološki je povezan sa slezenom i gušteračom. Malo niži deo je povezan s jetrom, a masaža najnižeg dela, onoga koji je na samom ulazu u vaginu, blagotvorno deluje na bubrege.

24sata