Užurbani tempo, kojim živimo, nažalost nam ne donosi ništa dobro pa bi svakako trebala uložiti malo truda u pronalaženje vremena za neki od ovih hobija, kako bi se osjećala bolje i sretnije

VJERUJEMO kako već znaš kako joga nije nimalo lagana.

Unatoč uvriježenom mišljenju “kako to može svatko”, vjeruj nam, ne može. No, činjenica je kako je joga jedna od onih aktivnosti, koje ti mogu pomoći u smanjivanju stresa, bez obzira na njegov izvor.

Užurbani tempo, kojim živimo, nažalost nam ne donosi ništa dobro pa bi svakako trebala uložiti malo truda u pronalaženje vremena za neki od takvih hobija, kako bi se osjećala bolje i sretnije.

Ne znaš na što mislimo? Nastavi dalje čitati.

1. Pisanje

Vođenje dnevnika znanstveno dokazano smanjuje stres i depresiju te ti pomaže razjasniti misli i osjećaje.

2. Vrtlarstvo

Idealno je vrijeme da se počneš baviti ovim hobijem, koji ne samo da utječe pozitivno na tvoje raspoloženje, već te i opskrbljuje hranom, ljekovitim biljem i prekrasnim cvijećem.

3. Slušanje glazbe

Glazba ima smirujući učinak, a samo 30 minuta omiljenih zvukova dnevno, pomaže u snižavanju krvnog tlaka, usporava otkucaje tvog srca te smanjuje stres i anksioznost.

4. Čitanje

Samo 6 minuta čitanja dnevno dovoljno je za smanjivanje stresa, pokazalo je istraživanje sa Sveučilišta u Sussexu, ali i za ublažavanje napetosti u mišićima.

5. Pletenje

Vrijeme je da se riješimo stereotipa kako je pletenje samo za bake. Naime, pletenje ima jednaki učinak kao i meditacija, a uz to imat ćeš i jako udobne čarape, kape, šalove itd.

6. Plesanje

Osim što ćeš pokrenuti cijelo svoje tijelo, nakon ove aktivnosti osjećat ćeš se sretnije i smirenije. Broji se i ono kod kuće, u sobi ili kupaonici, dok se spremaš za izlazak.

7. Hodanje

Pod stresom si? Prošeći te se tako riješi negativnih misli.

8. Bojanje

Iako možda misliš kako je to šala, bojanke za odrasle postaju sve veći hit, i to zato što ova aktivnost dokazano umanjuje anksioznost i zabrinutost.

9. Kuhanje

Ako pletenje nije za tebe, uhvati se kuhače i isprobaj neki novi recept te se tako riješi nakupljenog stresa. Uz to, pozovi prijateljice da ga testiraju te pripremi pravu žensku večer.

10. Kućni ljubimac

Ako imaš mogućnosti za jednog, kućni ljubimci dokazano nas čine sretnijima, ali i odgovornijima te društvenijima. Može li bolje?

Index.hr