Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor šefu Grupe za prinudne naplate Uprave za indirektno oporezivanje BiH Nedimu Kulenoviću, osumnjičenom za krivično djelo primanja dara i drugih oblika koristi.

Prema sudskom rješenju, pritvor može trajati do 10. jula ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Uvidom u podneseni dokazni materijal, Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da je Kulenović počinio krivično djelo za koje se tereti.

Pritvor je određen zbog osnovane bojazni da će, boravkom na slobodi, osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

Kulenovića se tereti da je kao šef Grupe za prinudne naplate UIO BiH, od lica koje je PDV dužnik, tražio novac za sebe kako bi omogućio reprogram poreskog duga.

Njega su u petak, 10. juna, uhapsili policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske neposredno nakon primanja mita.

SRNA