Igor Radojičić i zvanično je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke. Na kratkom sastanku Predsjedništva Gradskog odbora SNSD-a u Banjaluci, Radojičić je jednoglasno podržan.

Podrška Radojičiću bi, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, trebalo da stigne i od koalicionih partnera, DNS-a i socijalista.

Igor Radojičić najbolji je kandidat koga SNSD u ovom trenutku ima za mjesto gradonačelnika Banjaluke – poručio je Milorad Dodik.

Najviše rukovodstvo stranke, svi mjesni i regionalni odbori u Banjaluci, upravo su Radojičića izabrali da bude prvi čovjek na lokalnim izborima u najvećem gradu Srpske.

U kampanju se, poručuju, kreće odmah. Radojičić već zna šta bi moglo da ga očekuje, ako dobije većinu na izborima.

“Gradonačelnik treba da daje prioritete, treba da daje tempo, da ima viziju razvoja, ali ne može ništa da uradi sam. Treba da radi uz podršku jakog tima, a u ovom slučaju i uz podršku jake partije”, rekao je danas Radojičić.

Predsjednik stranke Milorad Dodik dao je Radojičiću potpunu podršku.

“Mislimo da imamo referentno ime, to je nesumnjivo najbolji kandidat, i treba da se radi na poboljšanju uslova u Banjaluci”, kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Radojičićevu kandidaturu će, sigurni su u SNSD-u, podržati i koalicioni partneri, DNS i socijalisti.

Milorad Dodik potvrdio je da je prema koalicionom dogovoru, DNS-u pripalo 12, socijalistima oko devet, a Srpskoj radikalnoj stranci jedna opština.

U preostalim opštinama kandidati će biti predloženi iz SNSD-a.

RTRS