Јedanaestogodišnji dječak utopio se bazenu kod Plavog mosta između Pučila i Patkovače kod Bijeljine.

Tragedija u Bijeljini, 11-godišnji dječak utopio se u prelivnom bazenu kanala Dašnica u semberskom selu Pučile. On se na tom mjestu prethodno igrao sa braćom i drugovima. Prema navodima mještana on je prvo spasio mlađeg brata koji je upao u kanal, da bi potom nestao. Bijeljinski ronioci su pronašli beživotno tijelo dječaka nešto poslije 18 časova.

Majka dječaka Maja Gligić, kaže da su je mlađi sinovi u popodevnim časovima obavijestili da je njen najstariji sin upao u vodu u selu Pučile, na mjestu gdje se spajaju Majevički obodni kanal i Kanal Drina Dašnica.

”Djeca su otišla na Goricu oko jedan sat da se igraju, to su radili gotovo svaki dan. Sve je bilo u redu do pola četiri kada je moj najmlađi sin došao i rekao da je srednji sin upao, ovaj stariji mu je pomogao ali nije izašao”, kaže unesrećena majka.

Mještani sela Pučile nisu željeli pred kameru. Kažu da su se djeca i ranije tu okupljala i igrala. Saznajemo, voda je duboka oko tri metra, pa su čekali ronioce kako bi krenula potraga za dječakom.

Iz CЈB Bijeljina nam je saopšteno da je o ovom tragičnom događaju obaviješten dežurni tužilac.

RTRS