Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku za čestitku koju mu je uputio povodom imenovanja na ovu dužnost.

“Dužnost ministra odbrane Države Izrael jedna je od najodgovornijih i najsloženijih u zemlji. Izuzetna mi je čast, ali i posebna obaveza da u neumornom radu i multidisciplinarnoj saradnji doprinesem daljem učvršćivanju sveobuhvatne bezbjednosne gotovosti, kao i iznalaženju održivih mirovnih rješenja sa zemljama u susjedstvu i regionu”, naglasio je ministar Liberman.

U pismu zahvalnosti Liberman je naveo da će i sa svoje nove pozicije biti spreman da aktivno pristupa bilateralnim odnosima, širokog spektra, sa BiH, u kojoj Republika Srpska uživa izraženu i dokazanu konstruktivnu ulogu.

“Sa pažnjom pratim suočavanje Srpske sa brojnim izazovima koji stoje pred njom: privrednim, socijalnim i političkim u težnji da doprinosi afirmaciji sopstvenog, kao i napretka cijele BiH. Završio bih citatom slavnog Petra Kočića: ‘Ko iskreno i strasno ljubi istinu, slobodu i otadžbinu, slobodan je i neustrašiv kao Bog, a prezren i gladan kao pas'”, poručio je Liberman u pismu zahvalnosti koje je kabinetu predsjednika Republike Srpske proslijedio stručni saradnik ministra odbrane Države Izrael Aleksandar Nikolić.

liberman zahvalnica dodiku

RTRS