Predsjednik gradske organizacije Mladih Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Prijedora Zlatko Ritan izjavio je danas da je ovu organizaciju prije deset godina stvorila grupa entuzijasta, prije svega prijatelja koji su krenuli u njeno osnivanje ne znajući da će deset godina poslije predstavljati jednu od najjačih omladinskih organizacija u Srpskoj.
“Prijateljstvo predstavlja i dalje dominantnu notu i trenutno ova organizacija okuplja 3.500 prijatelja koji su spremni da se bore za interese mladih ljudi i opšte interese našeg drutšva”, rekao je Ritan na konferenciji za novinare.

On je dodao i da odmjerena i balansirana politika koju DNS prezentuje omogućava mladim ljudima da se iskažu u svom punom kapacitetu i da se pri tom ne grade političke ličnosti na dnevno-političkim temama.

“U uslovima složene ekonomsko-političke situacije smatramo da je DNS dokazao da u ovom gradu nema alternativu, što su građani Prijedora znali da prepoznaju prethodnih godina”, rekao je Ritan.

On je najavio da će se u petak, 24. juna, u Pozorištu Prijedor sa početkom u 20.00 časova održati svečana akademija kojom se obilježava 10 godina od osnivanja Mladih DNS-a Prijedor.

Ritan je istakao da će to biti prilika da se sačini retrospektiva razvoja ove organizacije u okviru DNS-a.

SRNA