Policijski službenici Policijske stanice Prijedor jedan su u prostorijama ove policijske stanice lišili slobode lice čiji su inicijali M.Š. /41/ iz Prijedora, zbog počinjenog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Osumnjičeni je neposredno prije lišavanja slobode ušao u Policijsku stanicu sinoć u 21.40 časova u vidno pijanom stanju i, uz upotrebu pogrdnih riječi odmah po ulasku, bez ikakvog povoda, šefu smjene u policijskoj stanici zadao dva udarca zatvorenom pesnicom u glavu, nakon čega je lišen slobode, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

“Izvršenim alkotestiranjem kod istog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,34 promila”, navodi se u saopštenju CJB Prijedor, uz napomenu da je policijski službenik prilikom napada zadobio lakše tjelesne povrede.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banjaluka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu.

Iz CJB Prijedor najoštrije osuđuju svaki napad na policijske službenike prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka, te poručuju da će svaki ovakav napad prioritetno biti predmet utvrđivanja prekršajne ili krivične odgovornosti odgovornih lica.

SRNA