Hrvatski navijači upozorili su da planiraju novi prekid na Evropskom prvenstvu, a ovog puta će to učiniti na meču nacionalnog tima sa Španijom.

Kako prenose hrvatski portali, u Splitu su se pojavili plakati protiv rukovodstva Fudbalskog saveza Hrvatske na kojima se najavljuju novi incidenti.

“Oslobodimo hrvatsku repku od huligana u loži, ne bi vam sutra bili u koži”, “Sutra nije dan kada ćete nas se otarasiti” i “HNS-u se kraj bliži, navijači pobjedi sve su bliži”, neki su od transparenata koji su osvanuli u Dalmaciji.

UEFA je zbog incidenata već kaznila Savez sa 100.000 evra zbog prekida na utakmici sa Češkom, kada je na teren u Sent Etjenu uletelo nekoliko baklji.

Francuske vlasti pojačale su mejre bezbjednosti pred duel dvije reprezentacije u grupi D, pa postoji mogućnost da 326 huligana iz “C kategorije” hrvatske policije bude privedeno iz predostrožnosti.

Takođe, lokalni mediji najavljuju da je dvadesetak ratnih veterani Domobranskog rata otputovalo kako bi spriječili incidente.

Duel Hrvatske i Španije na programu je od 21 sat u Bordou.

UEFA vodi istragu protiv HNS i zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Turske u 1. kolu zbog pirotehnike i utrčavanja navijača na teren, a odluku o ovom slučaju donijeće 21. jula.

HNS je u prethodnih pet godina za kazne platio više od pola miliona evra.

B92