Stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević ocijenio je da su neodmjerene i ničim izazvane uvrede koje su iz SDA upućene MUP-u Republike Srpske zbog planirane, dobro organizovane i operativno osmišljene taktičke vježbe samo nastavak politike konflikta, destrukcije i destabilizacije koju vodi ova “fundamentalistička, beskrupulozna i korumpirana organizacija iz Sarajeva”.

Galijašević u izjavi Srni ističe da SDA nastavlja da zloupotrebljava mjesec posta i srebreničku tragediju, te vodi agresivnu politiku prema najprofesionalnijim institucijama Republike Srpske i lažima i konstrukcijama provocira stalne sukobe između Bošnjaka i Srba.

“SDA kao vjerska struktura sljedbenika ‘Islamske deklaracije’ i ‘amaneta’ Alije Izetbegovića nastoji da uspostavi potpunu kontrolu nad svim institucijama BiH i usmjeri zemlju na put izgradnje islamske države, da utiče i na rukovodstvo Republike Srpske da se put, prema Izetbegovićevoj viziji Evrope, konačno nastavi, te da se u funkcionisanju takvog sistema u toku razvoja islamske vlasti i islamskog društva sve institucije ponašaju u duhu islamskih načela”, ocijenio je Galijašević.

To znači, kaže on, da kada dođe mjesec Ramazana policija ne radi ništa, da ne hapsi muslimane, da bude nevidljiva tamo gdje žive muslimani, pa da na kraju svi zajedno poste i slave taj mjesec, naravno, u društvu terorista, bivših mudžahedina i vehabija, povratnika sa sirijskog i iračkog ratišta.

“Hoće li oni i takozvani paradžemati zaustaviti svoje aktivnosti i prestati planirati i izvoditi terorističke akcije u zemlji i svijetu u vrijeme Ramazana ili naročito tada njihova ideološka domovina zvana DAEŠ ili ‘Islamska država’, baš kao i SDA, pojačava djelovanje zloupotrebljavajući Ramazan”, upitao je Galijašević.

On je naglasio da SDA i Bakir Izetbegović ne vode BiH u Evropu, jer oni tamo ne pripadaju, već konstantno ruše dejtonski poredak i uporno ometaju institucije da funkcionišu u skladu sa zakonom, te provociraju sukobe sa dobronamjernim i odmjerenim komšijama, zvaničnicima iz Republike Srpske i Srbije.

“Na ove lažne optužbe kroz koje se manipuliše i vlastitom vjerom i Srebrenicom, MUP Republike Srpske ne treba da obraća pažnju nego treba još snažnije razvijati svoje kapacitete za borbu protiv militantnog islama i ekstremističkih organizacija u svakom mjesecu i svakom danu, u svim opštinama i naseljima Republike Srpske, bez izuzetka”, zaključio je Galijašević.

SRNA