U prijateljskoj utakmici u Krupi na Vrbasu, u svom prvom testu u sklopu priprema za premijerni nastup u Premijer ligi BiH šampion Republike Srpske Krupa je sa 2:1 pobedila prvaka Federacije BiH, Metalež iz Jajca.

Stadion: Krupe. Gledalaca: 200. Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka). Strelci: Stojanov u 6. i Koljić u 60. minutu za Krupu, a Popović u 40. minutu za Metalež. Žuti karton: Helvida (Metalež).

KRUPA: M. Ilić, Damjanović, Vukotić, Jašarević, Milutinović, Redžić, Mijić, Lolić, Šamara, Stojanov, Mirković. Još su igrali: Kutić, Maksimović, V. Ilić, Tučić, Guskić, Malinović, Đukarić, Dujaković, Cvijanović, Milanović, Koljić.

METALEŽ: I. Fejzić, Helvida, Stakić, Benović, Dujaković, Sakan, Durak, Keno, Pljevljak, Popović, Bibić. Još su igrali: Plakalo, Pezo, F. Fejzić, Danijel, Goldman, Zeba, Aščić, Smajić, Jakupović, Novaović, Nikić, Duranović, Selimović, Krak.

U prijateljskoj utakmici u Krupi na Vrbasu, u svom prvom testu u sklopu priprema za premijerni nastup u Premijer ligi BiH šampion Republike Srpske Krupa je sa 2:1 pobedila prvaka Federacije BiH, Metalež iz Jajca.

Po mokrom terenu sa umetnom podlogom bolje su se snašli domaći fudbaleri koji su već u šestom minutu poveli posle lepo izrađene akcije, a iz drugog pokušaja mrežu Jajčana pogodio je Stefan Stojanov. I nakon vođstva izabranici trenera Slobodana Starčevića imali su više od igre, diktirali tempo, ali su kapitulirali u 40. minutu. Nakon izvedenog kornera sa desne strane sloše je reagovala odbrana Krupljana, Dragoslav Stakić je bio na drugoj stativi i prizmnom loptom na pet metara pronašao Popovića koji je pogodio mrežu Krupe. Bio je to rezultat poluvremena.

U drugom delu viđena je ravnopravna borba dva tima, domaćin je imao nešto više iz igre, gosti iz grada AVNOJ-a su svoju šansu tražili iz kontranapada, ali je u 60. minutu Rlvir Koljić pokazao da je adut za premijerligaške konkurencije, visoko je skočio posle jednog centaršuta sa desne strane i zatresao mrežu Plakala.

Utakmica je kasnila petnaestak minuta jer je nezapamćeno nevreme srućčilo se nad Krupom na Vrbasu, a uz grmljavinu desetak minuta padao je i grad, pa je sve moralo da se prolongira, jer je zagrejavanja igrača nevreme prekinulo.

Stigli Sadiković i Čomor

Šampion Republike Srpske je juče angažovao još dva proverena igrača sa premijerligaškim iskustvom. Iz Slavije je u Krupu na Vrbas stigao Denis Čomor, koji je ponikao u Sarajevu, dok će dres Krupe u novoj sezoni nositi i Enis Sadiković, dete drugog sarajevskog večitog rivala Željezničara. Nema sumnje da će njih dvojica doneti dodatni kvalitet u sastav Krupljana.

prijedor24h/Sportski žurnal