Jedan drugom su trn u oku godinama. Luka Petrović i Slavko Vučurević snage će odmjeriti na lokalnim izborima. A borba za gradonačelničku fotelju, ako je suditi po odnosima dva stranačka lidera će biti nemilosrdna i beskompromisna.

“Kampanje su svaki put pred izbore sve agresivnije, i agresivnije, a pošto za sad imamo nezvanično dva kandidata na dvije strane mislim da ovaj put će građani imati referendum ako tako ostane”, smatra Dubravka Čolović, novinar.

“Njihova oštrina se i do sad vidjela u kampanjama, a mislim da će tu biti i malo zategnutijih situacija”, kazao je Zdravko Kašiković, šef odborničkog kluba PDP-a.

Vučurević bi kandidaturu trebalo da ozvaniči u ponedjeljak. Uz njega će stati sve članice Saveza za promjene izuzev NDP-a. Kandidaturu Petrovića bi večeras trebalo da izglasa Gradski odbor SNSD-a. I dok očekujemo ljuti gradonačelnički dvoboj, pun niskih udaraca i teških riječi, nosioci lista SDS-a i SNSD-a vodiće, kako kažu, dostojanstvenu i fer kampanju. Dvojica inženjera iz Hidroelektrana na Trebišnjici Gordan Mišeljić i Vidomir Begenišić na oštru retoriku nisu navikli.

“Ja sam racionalan čovjek i ja jednostavno i ne mogu drugačije. Kao uostalom i čitava politika SDS-a. Znači jedna realna, utemeljena politika, utemeljena na argumentima”, naglasio je Vidomir Begenišić, predsjednik GO SDS-a.

“Za sada još uvijek to nije zvanično. Ali što se tiče nekog političkog angažmana, u svakom slučaju on treba da bude decidan, argumentovan i dostojanstven”, rekao je Gordan Mišeljić, nosilac liste SNSD-a.

Na listi SNSD-a su brojni privrednici, i nekoliko uglednih ljekara. Među njima Ljubica Miljanović i Dobroslav Ćuk. SDS je kandidovao poslanika Branka Butuliju, ali i Slobodana Prtila i Iliju Stankovića. I PDP-ova kandidatska lista je gotova, a apetiti su u odnosu na prošle izbore mnogo veći.

“Nosilac liste je gospodin Ljubiša Krunić. Na listi je 33 kandidata i u planu je, mi očekujemo osam mandata da uzmemo u gradskoj skupštini grada Trebinja na izborima”, iznio je svoja očekivanja Kašiković.

Ko će dobiti podršku malih partija još se ne zna. A upravo bi one mogle da budu tas na vagi na lokalnim izborima.

Izvor: atvbl.com