Službenici Policijske stanice Maglaj pronašli su u posjedu kod B.F., iz Maglaja nelegalno vatreno oružje i municiju.

Uz saglasnost nadležnog tužioca i uz odobrenje sudije za prethodni postupak Opšinskog suda u Zavidovićima izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedena osoba.

Na dvije lokacije u Maglaju pronađena su dva havarisana pištolja, tri okvira za pištolj, dva okvira za automatsku pušku, veća količina puščane i pištoljske municije, veći broj havarisanih dijelova za pištolje i puške različitih vrsta i kalibara, dva bajoneta, dva mača i tromblonski nastavak za automatsku pušku.

U skladu sa zakonskim ovlaštenjima policija je privremeno oduzela pronađeno oružje i municija, a B.F. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih svih dokaza i obavještenja, Policijska stanica Maglaj će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostaviti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv B.F., rođenog 1960., iz Maglaja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

FENA