Mladi igrači Rudar Prijedora, rođeni 2002. godine osvojili su odlično treće mesto na internacionalnom turniru „Trofej Ilija Pantelić“ održanom u Etno selu „Stanišići“ kod Bijeljine.

Talentovani „rudari“ zabeležili četiri pobede, te po jedan remi i poraz, koji ih je sprečio da uđu u finale i bore se za pobednički pehar. U takmičenju po grupi izabranici trenera Draženka Vujičića su na otvaranju turnira sa minimalnih 1:0 pobedili OFK Šabac, potom je sa 2:0 savladan i Bambi iz Tuzle, da bi u trećem kolu podeljeni bodovi sa bugarskim Pirinom (1:1).

Prijedorčani su u četvrtfinalu sa rezultatom 2:1 pobedili Proleter iz Dvorova, da bi stali u polufinalu u duelu sa novosadskom Vojvodinom kada su minimalno poraženi 0:1. U borbi za treće mesto i bronzanu medalju sa 1:0 pobeđena je ukrajinska Goverla.

-Ovo je odličan rezultat i te kako talentovane generacije pred kojom je blistava budućnost. Pre samo petnaestak dana isti ovi igrači igrali su na jakom turniru u Mariboru i osvojili drugo mesto, porazom u finalu od Krke iz Novog mesta nakon slabijeg izvođenja penala. Stekli smo novo, dodatno i važno iskustvo koje će nam dobro doći u narednom periodu – istakao je trener dečaka Rudar Prijedora Draženko Vujičić.

Strelci za Priejdorčane na turniru su bili, Đorđe Nišić je postigao dva gola, a Kristijan Radinović, Nikola Trkulja, Lazar Nišić, Sergej Vuruna i David Kaurin po jedan pogodak. U ekspediciji Priejdorčana kao vođa puta bio je Saša Keranović, koordinator omladinskog pogona Fudbalskog kluba Rudar Prijedor.

prijedor24h