Izvođenjem trenažnih skokova juče, (petak), na Aerodromu Urije počeo dvadeset prvi Petrovdanski padobranski kup “Prijedor 2016”. Vazduhoplovni savez Republike Srpske i Aeroklub “Prijedor” organizatori su Kupa iz kalendara Svjetske vazduhoplovne asocijacije.

U subotu od devet časova je početak izvođenja takmičarskih skokova, a svečano otvaranja Kupa u 12 časova. Od 13 do 20,30 časova je nastavak skokova.

Direktor Kupa Zoran Sredić očekuje više 50 takmičara, ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta. Sa dvije decenije iskustva, Klub domaćin spreman je za ovu prestižnu manifestaciju. Aero klub “Prijedor”, vicešampion prošlog Kupa, želi peti trijumf. – Najiskusniji “ciljaš” u Regionu Siniša Vujaković ističe da  neće nastupati u  najjačem sastavu obzirom da je Dario Nožinić u Kabulu a i drugi iskusni su širom svijeta.

Za Prijedorčane će, poslije dužeg odsustva, nastupiti  Ivan Lajić. U odličnoj formi su Draško Lajić i Vujaković.  Boban Ivetić može bit iznenađenje domaćina.

U nedjelju, 3. jula, takmičarski skokovi počinju od  osam i traju do 15 časova kada su finalni skokovi.

Za 16,00 je najavljena ceremonija proglašenja najuspješnijih i zatvaranje Kupa.  Aeroklub “Ptuj” iz Slovenije svakako je favorit, jer u timu ima evropske i svjetske šampione.

-Imaćemo podršku svog kluba navijača “Aero Army”. Oni su svjetski fenomen i iznenađenje za takmičare. Očekujem da će građani Prijedora doći na aerodrome Urije i dati podršku najtrofejnijem sportu i klubu učesniku svjetski i evropskih takmičenja – kaže  Vujaković. Pokrovitelji Kupa su Grad Prijedor i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

prijedor24h

Foto arhiva